ЈАВНИ ПОВИЦИ ЗА ГРАНТОВИ

Почитувани,

Министерството за Економија на својата веб страна ги објави јавните повици за доделување на грантови кои се дел од 4-тиот пакет на економски мерки за справување со економската криза предизвикана од коронавирусот.

  1. Јавен повик за издавање на грантови за лиценцирани туристички водичи (преземи)
  2. Јавен повик за издавање на грантови за лиценцирани туристички агенции (преземи)
  3. Јавен повик за издавање на грантови за ресторани за свадби (преземи)
  4. Јавен повик за издавање на грантови за игротеки (преземи)
  5. Јавен повик за враќање на уплатената такса за привремен престој за 2019 година на сите категоризирани угостителски објекти (преземи)