11 ОКТОМВРИ - ДЕН НА НАРОДНОТО ВОСТАНИЕ

Почитувани,

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на Република Македонија („Службен весник на РМ„ бр.21/98 и 18/07), 11 октомври 2020 година (недела), Денот на народното востание, е државен празник.

Понеделник, 12 октомври е неработен ден за сите граѓани на Република Северна Македонија.