ЛИЧНО ОСЛОБОДУВАЊЕ ЗА ДАНОК НА ЛИЧЕН ДОХОД ЗА 2020 ГОДИНА

Почитувани,

Во „Службен Весник на РСМ“ бр. 269/19, Министерството за Финансии го објави износот на личното ослободување за 2020 година.

Согласно објавата на Министерството за финансии:

  1. Даночното намалување утврдено во Законот за данокот на личен доход, за 2020 година на годишно ниво, изнесува 98.736,00 денари.
  2. Даночното намалување по основ на доход од работа од плата, надоместоци на плата и пензија, месечно се утврдува во износ од 8.228,00 денари.

Објавата можете да ја преземете на следниот линк (преземи)