објавено на 21.09.2017

ПОДАТОЦИ ЗА ПРЕСМЕТКА НА ПЛАТА И НАДОМЕСТОЦИ ОД РАБОТЕН ОДНОС ЗА МЕСЕЦ СЕПТЕМВРИ 2017 ГОДИНА

Согласно соопштението на ДЗС број 4.1.17.74 од 21.09.2017 година индексот на просечната...


ОБЈАВЕНО НА 19.09.2017

Закон за минимална плата во Република Македонија

Почитувани,Собранието на Република Македонија ги изгласа измените и дополнувањата на Законот за минимална плата во Република Македонија...

 

 

ОБЈАВЕНО НА 18.09.2017

Известување за Континуираното Професионално Усовршување

Почитувани,
Како што Ви ветивме пред еден месец дека околу 15-ти Септември ќе се добие точно известување за Континуираното Професионално Усовршување и овој пат како и многу пати досега гоодржуваме своето ветување...

ОБЈАВЕНО НА 15.09.2017

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТА ОБЈАВЕНО ОД ИСОС 

Почитувани Институтот на сметководители и овластени сметководители на Република Македонија објави соопштение во кое дава појаснување во врска со предложениот датум за достава на документи за добивање на лиценца за работа за друштвата за водење на сметководствени работи со датум 14.09.2017 година...

ОБЈАВЕНО НА 15.09.2017 

Реакција на Известувањето на ИСОС за рокот за добивање лиценца за вршење сметководствени работи 

 Почитувани Министереството за финансии објави реакција во врска со известувањето на ИСОС за рокот за добивање лиценца за вршење на сметководствени работи...
 

ОБЈАВЕНО НА 15.09.2017

Континуирано професионално усовршување - КПУ 

Почитувани Институтот на сметководители и овластени сметководители на својата веб страна објави Соопштение за почеток на контиунираното професионално усовршување...

 

 

ОБЈАВЕНО НА 15.09.2017

Одлука за намалување на членарините

Почитувани Институтот на сметководители и овластени сметководители  на својата веб страна објави Одлука за намалување на членарините за 50% за сите субјекти вршители на сметководствени работи...

 

 

ОБЈАВЕНО НА 15.09.2017

Правилник за критериуми за утврдување на цената на сметководствените услуги

Почитувани Институтот на сметководители и овластени сметководители  на својата веб страна објави Правилник за критериуми...

 

 

ОБЈАВЕНО НА 14.09.2017

 Извештај за активностите на Институтот на сметководители и овластени сметководители на Република Македонија

Почитувани,Институтот на сметководители и овластени сметководители на Република Македонија на својата веб страна објави Извештај за своите активности за изминатиот период.Во прилог соопштението ви го пренесуваме во целост...

ОБЈАВЕНО НА 14.09.2017

Известување од Министерството за Финансии во врска со примената на Предлог - Правилникот за утврдување основни критериуми при утврдување минимални трошоци за вршење книговодствени работи

Министерството за Финансии на Република Македонија на својата веб страна објави известување - реакција во врска со...

 

123 ... 6